A B D E F G H K L N P R S T U V W Z

Bivoks

Bivoks generelt 

Bivoks eller Propolis er en av bienes væske som egner seg perfekt til lærpleie. Biene produserer dette ved hjelp av vokskjertlene og nytter det som byggemateriale for deres kjente bikaker. Denne prosessen kaller man "utsvetting". Voksen elter de ved hjelp av munnverktøyet og modeller slik de sekskantede cellene. Etter som hvor biene er fra og hvilken type bie det er varierer fargen mellom hvit og gul.  

Bienenwachs Gusti Leder

Egenskaper og historien til bivoks 

Voksen består hovedsakelig sv alkohol, fettsyrer og hydrokarbon. Gjennom innholdet av fettsyrer er voksen ikke vannløslig. På grunn av denne egenskapen egner produkter seg til vann og smussavvisende applikasjon (impregnering) i lærpleien. Allerede egyptere og rømerfolket brukte voks som balmasering og tetting på skip, krukker og trefigurer.  

Bienenwachs Salbe Gusti Leder

 Bruksområder for propolis 

Nå til dags blir det rene naturproduktet, ved siden av impregnering av treverk og lærprodukter, også brukt til en titalls av andre områder. 
Man bruker bivoks spesielt til laging av stearinlys og i matindustrien er gummibjørner og epler dekket med bivoks. Spesielt populært er bivoks også i sminkeindustrien som basis for kremer, såper, leppestifter og kajal, siden naturproduktet gjelder som spesielt tålererbart for huden. Slik kan også sensitive mennesker bruke bivoks til pleien sv lærprodukter, uten å risikere røde flekker eller irritasjoner.  

Bienenwachs Produkte Gusti Leder

Bivoks innenfor lærpleien

Innenfor lærpleien brukes propolis som middel mot små skraper, ved å mørkne læret igjen. Voks og kvae kan poleres tilbake igjen, er porelukkende og gjør læret mer robust. Her brukes de mest til impregnering for lær på utsiden og alle typer glattlær. Bivoksdn gjør læret ikke bare vannfast, men også myk og behagelig. Samtidig holder den seg ventilert og øker livslengden. 
Bruk: rens lærproduktet og påfør bivoksen sparsomt på det tørre læret. 

 

 

 kilder (Zugriff 01.11.2018)

  • propolis-ratgeber(punkt)info/bienenwachs#

  • honig-und-bienen(punkt)de/bienenwachs/

  • derbienenblog(punkt)de/2015/02/20/wie-machen-die-bienen-das-bienenwachs/

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Lederpflege

 

Unsere Empfehlung

Natural Wax model Naturlig voks
Voks krem ​​Skinn Balsam Skinnfettverktøy Skinnpleie Glansvoks Gulvoks
59,00 NOK
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de