A B D E F G H K L N P R S T U V W Z

Kuskinn

Utbredning og produksjon av kuskinn

Kuer blir holdt over hele verden for kjøttproduksjonen, slik forekommer det nok skinn for lærproduksjonen. Med 65-70% av den globale lærproduksjonen, er kuskinn godt tilgjengelig for forbrukeren. Slik finnes det nesten ingen områder der dette læret ikke blir brukt. Ved siden av skosåler, blir kuskinn brukt til reimer, seter, møbel- og bilsetetrekk, i tillegg til vesker. rindsleder

Egenskapene til kuskinn

Kuskinn er et meget stabilt og fast lær, som på grunn av størrelsen til dyrene gjerne og ofte blir brukt for større gjenstander (feks. møbeltrekk) 

Overflaten til kuskinn har opp til 5 qm². Læret til kuen har ofte en tykkelse på opp til 0,9 g/cm³ og en motstandsdyktighet mellom 8-25 N/mm².

Rindsleder

Andre betegnelser for kuskinn

Begrepet "kuskinn" betegner mange forskjellige lærtyper fra ku til kalv, men også fra okser. Forskjellen mellom disse er lav innenfor overflade og arring, som forårsaker at et felles begrep blir brukt. Andre lærtyper i handelen, som kan passe under begrepet "kuskinn" er f.eks. Kubox, Kunappa, Nubuk, Røfflær, Blanklær og Boxcalf.

I denne videoen finner du ut mer om de ulike lærtypene: 

 

zusätzliche Quellen (Zugriff 14.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Rindsleder
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Rindsleder
  • lederpedia(punkt)de/lederarten/start

Produkte aus Rindsleder

Zoey model Zoey
Skulderveske håndveske lærveske damer Vintage brun lær
799,00 NOK
Cassidy model Cassidy
Shopper håndveske lærveske laptopveske rødt lær 13L
939,00 NOK
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de