A B D E F G H K L N P R S T U V W Z

Wet White

"Wet White" generelt

Syntetisk garvet lær, som ennå befinner seg i en våt tilstand, kalles også "Wet White" lær. Disse halvferdige produktene må ha et vanninnhold på minst 50%, for å telle som "Wet White". For å bli til ferdig lær, må hudene etter garvingen tørkes, farges og ordnes. Det "våte hvit" får sin lyse farge gjennom de kunstlig produserte stoffene, slik som Formaldehyd, Glutaraldehyd, Phenole og Acrylate, som blir brukt for den syntetiske garvingen.

Wet White Leder

Transport og lagring av "Wet White" lær

Set våte halvferdige læret kan lagres i de rette omstendighetene. Her må den først gå gjennom andre prosesser slik som hårfjerning, kjøttfjerning og avvelking. Siden det kan oppstå rynker under lagring og transport, er det viktig at læret beholder sitt høye vanninnhold. Hos uttørking av varen er det meget vanskelig å fjerne rynkene i etterkant. 

Lagerung Wet White Leder

Muggsoppangrep ved feil lagring av "Wet White" lær

Alv om det er meget viktig at læret beholder sitt vanninnhold, kan det forekomme soppangrep ved for høy fuktighet. Muggen lagres i sirkulære former og finnes i ulike farger (brun, grønn, lilla, gul, grå, rød). Etter et angrep er det nesten umulig å fjerne soppen igjen. Som middel mot dette blir det brukt fungizide hjelpemidler, sommer spesielt laget for bruk på lær. Om læret ikke lagres riktig, og beskyttet for muggsopp, kan det forekomme fettutslag hos de ferdige produktene.

Gusti Leder Wet White

"Wet White" i videre produksjon

En fordel som "Wet White" læret har ovenfor "Wet Blue", er f.eks. lettheten og mykheten. På grunn av sin lyse farge er det også mulig å lage pastellfarget lær. Tørkes "Wet White" lær, som ikke er farget eller ordnet ennå, kalles for "Crustlær". 

Crust Wet White

 

Andre kilder (Zugriff: 11.12.2018):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Wet_White

  • leder-info(punkt)de/index.php/Synthetische_Gerbung

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Wet_White

  • silvateam(punkt)com/en/products-and-services/leather-tanning-solutions/ecotan-tanning-processes/wet-white-tanning_(leather)

  • de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Leder#Wet_Blue/Wet_White

Unsere Produkte

Abel model Abel
Korthylster kortholder kortetui lommebok portemone liten grått lær
289,00 NOK
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de