A B D E F G H K L N P R S T U V W Z

Fargen til læret

Fargen til læret blir først bestemt gjennom garvestoffet. Den plantelige garvingen gir læret sin brune farge, alaungarving og syntetisk garving gir en hvit farge, trangarving en gulaktig og den blågråe fargen kommer fra kromgarvingen. Etter avslutningen til garvingsprosessen står to andre fargemetoder av læret som mulighet:

1. Gjennomfarging

denne type farging er veldig utbredt. For gjennomfargingen blir læret dunket i en tønne med fargestoffer, som f.eks. blekk. Her er det viktig at fargestoffet blir fiksert, og at overflødig fagre blir vasket ut slik at læret ikke farger av for mye. Ideelt blir læret komplett gjennomfarget, om ikke fargeavvik er ønsket etter design. 

Durchfärbung Leder

2. Pigmentering

Ofte får slitt lær på overflaten etter gjennomfarging et ekstra, beskyttende fargelag på pigmentbasis, som blir sprutet på. De fleste lærprodukter har et slikt beskyttende pigmentlag. Man gjenkjenner denne pigmenteringen ved at vanndråper renner av

Pigmentierung Leder

Med pigmenter kan man lage omtrent alle lærfarer, også lysende eller metalleffekter. Den transparente beskyttelseslakkem, som sørger for stabiliteten og glansen av læret, blir kalt "Top Coat". Siden et pigmentlag ofte kan gjøre læret hardere, må den garvende personen bestemme om læret skal bli myk, eller lett å pleie, siden begge egenskapene ikke er mulig samtidig. Under pigmentlaget er læret ennå ofte gjennomfarget, slik at kontrastene av bruksspor ikke er for store.

 

Andre kilder (Zugriff 21.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Lederfarbe

Unsere Produkte

Andie model Andie
håndveske skulderveske Vintage brun lær
649,00 NOK
Alena model Alena
Lærryggsekk ryggsekk liten byryggsekk damer svart lær
699,00 NOK
Leila Leila
Kelner lommebok kelnerlommebok pengepung portemone damer herrer rød lær
149,00 NOK 279,00 NOK
A5 Leder-Notizbuch Paulina
Bok poesibok planer DIN A5 brun lær
99,00 NOK 179,00 NOK
gusti-leder.de Reviews with ekomi.de